monetize to earn yours

My Traffic Value
IKLAN PENAJAJANGAN LUPA FOLLOW SAYA

phytochat.chatango.com PRODUK STEMCELL

Sunday, December 16, 2012

10 APLIKASI PERCUMA TERBAIK UNTUK PENGGUNA ANDROID
Dalam era digital ini, ramai orang sekarang ini lebih bergantung kepada telefon pintar mereka untuk mengambil gambar daripada kamera biasa. Inin kerana sekarang telefon pintar mampu untuk menangkap dan berkongsi detik-detik dalam gambar segera dengan hanya satu sentuhan butang. Ia mungkin mengapa terdapat sebilangan aplikasi berkongsi foto yang berguna di Pasaran.

Namun pasti tidak semua gambar yang diambil dengan telefon pintar dihasilkan dengan sempurna. Malah, jauh dari itu. Sebuah kamera digital mid-range adalah lebih mampu mengambil gambar yang sangat baik berbanding telefon, tidak kira bagaimana mengesankan perkakasan.

Sekarang ini terdapat pelbagai aplikasi adroid yang percuma mampu membuat gambar dari telefon pintar android anda lebih menarik .
photo art
photo art- Kesan Warna

Photo art mempunyai ciri-ciri tertentu yang menjadikan ia menonjol dari semua editor foto lain. Aplikasi ini membolehkan anda memilih beberapa kesan dan penapis dan membolehkan anda untuk sama ada memohon kepada imej keseluruhan atau bahagian tertentu gambar, menggunakan jari anda untuk menentukan kawasan itu. Untuk fungsi yang maju, aplikasi ini menjadikan ia sangat mudah - dan hasilnya adalah hanya sebagai baik.

Harga: Percuma
Memerlukan: Android 1.6 dan ke atas
Link Pasaran: Photo Art - Kesan Warna
Pemaju: Fun Factory

download link :  http://adf.ly/RPRS7Adobe Photoshop Express
Ini versi mudah alih Photoshop dikenali menawarkan fungsi asas yang seimbang kepada pengguna telefon pintar. Anda boleh menyimpan imej anda pada tapak, mereka Photoshop.com, jika anda mendaftar dan buat akaun. App mempunyai sedikit segala-galanya - dari tanaman imej untuk menjadikan sepia - tetapi tidak mengharapkan semua fungsi-fungsi lanjutan versi desktop.

Harga: Percuma
Memerlukan: Android 1.5 dan sehingga
Link Pasaran: Adobe Photoshop Express
Pemaju: Adobe Systems

download link :  http://adf.ly/RPRbxmytubo

Mytubo adalah kasual, aplikasi menyeronokkan yang membolehkan anda memohon 14 kamera mainan kesan kepada gambar yang sedia ada dalam galeri atau tembakan kamera masa sebenar. Anda kemudiannya boleh menyimpan snap disunting untuk telefon anda atau ke akaun mytubo, dan berkongsi melalui Facebook, Twitter, Flickr, Tumblr, E-mel dan SMS. Antara muka adalah agak mudah dan penapis gambar benar-benar membuat imej anda menarik perhatian.

Harga: Percuma
Memerlukan: Android 2.1 dan ke atas
Link Pasaran: mytubo
Pemaju: Mytubo

download link : http://adf.ly/RPRmTVignette Demo

Vignette Demo adalah versi percuma Vignette app. App mempunyai sejumlah besar kesan - 84 hingga menjadi tepat - dan 54 bingkai gambar. Versi berbayar mempunyai ciri yang sama, ditambah ia menyokong resolusi telefon manakala versi percuma tidak. Salah satu ciri yang ketara dapat untuk "menetapkan" penapis foto sebelum mengambil gambar dengan kamera terbina dalam. Memandangkan begitu banyak pilihan untuk mengedit foto anda, proses memilih kesan boleh kadang-kadang membosankan dengan antara muka, tetapi kualiti penapis adalah berbaloi.

Harga: Percuma
Memerlukan: 1.5 dan sehingga
Link Pasaran: Vignette Demo
Pemaju: neilandtheresa

download link : http://adf.ly/RPRsO
Fotolr Photo Studio

Perkara yang paling mengesankan tentang Fotolr Photo Studio adalah UI yang indah dan persembahan. Aplikasi ini membolehkan anda membuat folder foto serta mengedit mereka. Ia mempunyai satu set pelbagai fungsi, dari asas (memotong, mengubah saiz, memutar) maju (warna pengasingan). Salah satu ciri yang menarik dapat untuk menambah elemen seperti gincu, rambut palsu dan warna rambut kepada sesuatu imej. Menyeronokkan dan pasti berfungsi, Fotolr adalah aplikasi yang penuh dengan kejutan.

Harga: Percuma
Memerlukan: Android 2.1 dan ke atas
Link Pasaran: Fotolr Photo Studio
Pemaju: Tiny Piece Co, Ltd

download link : http://adf.ly/RPRzV
PicsArt
PicsArt mungkin mempunyai lebih banyak fungsi dan kesan gambar daripada mana-mana aplikasi lain percuma di Pasaran. Di samping penapis pelbagai, ia juga membolehkan pengguna untuk menarik pada imej yang sedia ada. Salah satu ciri yang hebat membiarkan pengguna mengedit kesan foto sendiri (bergantung pada penapis). Untuk aplikasi tunggal, ia boleh melakukan banyak kepada gambar anda dan adalah pilihan yang baik untuk aplikasi pergi untuk menyunting foto.

Kajian Penuh: PicsArt Photo Studio
Harga: Percuma
Memerlukan: Android 1.6 dan ke atas
Link Pasaran: PicsArt
Pemaju: PicsArt

download link :  http://adf.ly/RPS6i

Pixlr-o-matic

Pixlr-o-matic adalah aplikasi yang menarik dengan kesan bilik gelap yang direka untuk menjana gambar gaya vintaj. Pilih daripada penapis (mereka dinamakan selepas orang) dan memohon kesan kualiti profesional dalam satu paip mudah. Terdapat juga satu lagi tab untuk menambah lapisan kesan pencahayaan seperti lampu jalan dan gemerlap. Jika anda khususnya dengan kualiti reka bentuk dan kesan artistik, aplikasi ini adalah satu untuk mencuba.

Kajian Penuh: Pixlr-o-matic: Android’s Best Photo Filter App?
Harga: Percuma
Memerlukan: Android 2.1 dan ke atas
Link Pasaran: Pixlr-o-matic
Pemaju: Autodesk Inc
download link : http://adf.ly/RPSBu

PhotoFunia

PhotoFunia adalah aplikasi yang lebih suka bermain untuk mengintegrasikan gambar anda - khusus potret - kepada unsur-unsur lain seperti meliputi majalah, papan iklan, atau lukisan terkenal. Alat-alat asas diberi untuk membuat imej siap sebagai tepat sebagai mungkin. Terdapat banyak template untuk dipilih, semua disimpan dalam awan supaya ia tidak mengambil apa-apa ruang pada telefon anda, jadi sambungan internet diperlukan untuk menggunakan kesan.

Harga: Percuma
Memerlukan: Android 1.6 dan ke atas
Link Pasaran: PhotoFunia
Pemaju: PhotoFunia

download link  http://adf.ly/RPSGK

Little Photo

Little Photo adalah aplikasi bagus dengan UI mudah tetapi beberapa menghairankan ciri-ciri yang besar - lebih 70 kesan dan alat. Hanya mengambil gambar atau membuka imej dari galeri dan ketuk di atasnya untuk melihat senarai kesan dan alat di sebelah kanan skrin. Satu ciri unik adalah “Half Apply” ,yang membolehkan anda mengawal intensiti penapis foto yang telah anda pilih.

Kajian Penuh: Simple Image Manipulation with Little Photo
Harga: Percuma
Memerlukan: Android 1.6 dan ke atas
Link Pasaran: Little Photo
Pemaju: Moment

download link : http://adf.ly/RPSL2

BeFunky

BeFunky adalah alat penyuntingan dalam talian percuma yang telah sejak menjadi boleh didapati pada Android. App menawarkan lebih 20 kesan - seperti LomoArt, Vintage dan Tilt Shift - sebagai tambahan kepada alat penyuntingan asas seperti tanaman dan berputar. Antara muka membuat menyunting menyeronokkan dan mudah dan memberikan sebahagian besar skrin untuk anda untuk pratonton setiap kesan gambar sebelum memohon.

Kajian Penuh: Tingkatkan Gambar Anda Dengan BeFunky
Harga: Percuma
Memerlukan: Android 2,2 dan sehingga
Link Pasaran: BeFunky
Pemaju: BeFunky Inc

download link : http://adf.ly/RPSXr

No comments: